недеља, 10. септембар 2017.

POČELO JE! Uhapšeno 10 osoba zbog pisanja protiv Vučića na Fejsbuku i Tviteru!





















Poslednji slučaj hapšenja majke i ćerke jer su pisale kritički i pomalo preteći predsedniku Vučiću, zapitao je mnoge gde je zapravo granica kada je sve u redu, a kada vam specijalci mogu upasti u stan.

Kako saznajemo iz MUP-a preko našeg izvora u vrhu policije, često je dolazilo i prethodnih dana do privođenja i hapšenja osoba koje svakodnevno pišu svakakve gadosti o Vučiću. U proteklom periodu uhapšeno je najmanje 10 osoba zbog raznih natpisa na Fejsbuku i Tviteru.
Ipak, naš izvor ističe da natpisi nisu kritički napisani već preteći. Da policija ne reaguje na svaki status ali da se reaguje po prijavi određenih lica ukoliko se vidi da neko direktno spominje ubistvo predsednika Vučića.
Nerealno je očekivati da će neko biti uhapšen ako kritikuje vlast, to se dešava hiljade puta dnevno, sa druge strane ako pozivate na javni linč, pobunu i likvidacije javnih ličnosti i državnika, možete očekivati da će vas neko prijaviti pa je i akcija tužilaštva i policije sasvim moguća – poručuje naš izvor.
Upravo iz ovih razloga formirana je posebna grupa unutar Odelenja za visokotehnološki kriminal koje je zaduženo za analizu i procenu društvenih mreža i eventualnih pretnja po život predsednika države.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.