понедељак, 28. август 2017.

TURISTA KUPIO SLADOLED NA ODMORU U CRNOJ GORI: Kad je dobio račun…





















Poznato je da su na ljetovanju proizvodi obično skuplji nego što smo navikli u svom gradu, međutim, Crnogorci su sa povećanjem cijena u nekim slučajevima, ipak bi se moglo reći – pretjerali!

Tako beogradski Kurir piše da su cijenu Frikomovog sladoleda “Kapri” u hotelu Riviera u Njivicama (Herceg Novi, Boka Kotorska), povećali čak pet i po puta!

– Umjesto 60 dinara (oko 0,5 eura), koliko ovaj sladoled košta u Srbiji, u Herceg Novom u hotelu Riviera, srpski turista je “Kapri” platio čak 2,8 eura. 
Još je i uredno dobio fiskalni račun kao da nije “opljačkan”. Na njemu se može vidjeti da je pazario dva sladoleda za šta je dao 5,60 eura – piše ovaj list.
Inače, cijena “Kaprija” i u Bosni i Hercegovini je približna kao i u Srbiji, dakle 1 KM.
Goran Papović iz srpskog Udruženja za zaštitu potrošača kaže da mu je nejasno šta time Crnogorci žele da postignu:
– Na to mi ne možemo da utičemo. Ukoliko je to poslovna politika tog hotela ili Crne Gore, potrošači to treba da znaju
Međutim, znamo kolike su realne cijene i da tamo trenutno ima malo gostiju, pa možda time žele da nadoknade gubitke.
 Ako im je to zaista cilj onda bi im se to veoma brzo moglo obiti o glavu – rekao je za Kurir Papović.

2 коментара:

  1. Prvo - Hotel Rivijera ne radi vec godinu dana , toliko o svjezini ove vijesti.
    Drugo - taj hotel je skroz van grada i sta turista koji nije gost hotela ima tamo da se kupa?
    Trece - kada kupujes pogledas cijenu valjda.
    Cetvrto - U HN dolaze turisti koji nemaju ni za sendvic , uglavnom.Iznajme sobu , natrpa ih se kao Kineza , u prodavnici nakupuju najjeftinijeg piva i locu da na plazu ni ne podju.Bitno da pricaju bajke kada se kuci vrate , gdje su bili i sta su radili

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A čime ste zaslužili da vam dolaze gosti dubljeg džepa? Uslugom, čistoćom plaže, ljubaznošću? Budite srećni da vam iko dolazi, da možete naplaćivali bi i disanje vazduha.

      Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.