четвртак, 3. август 2017.

VEST GODINE-ŠUMAHER POBEDIO BOLEST!! USTAO IZ KOME I PROGOVORIO PRVE REČI,DA LI SAM POBEDIO ?-DELITE SVIII !!! HVALA TI BOZE




















VEST GODINE-ŠUMAHER POBEDIO BOLEST!! USTAO IZ KOME I PROGOVORIO PRVE REČI,DA LI SAM POBEDIO ?-DELITE SVIII !!! HVALA TI BOZE


Legenda Formule 1, Michael Schumacher, probudio se iz kome nakon skijaške nesreće koja ga je 29. prosinca prikovala uz krevet, potvrdila je njegova porodica.
Schumacher inače živi u Švicarskoj, u Glandu, gradiću smeštenom između Ženeve i Lausanne, na obali jezera Léman.
Njegova je porodica zahvalila svima na porukama potpore: “Sigurni smo da mu je to pomoglo”.
“Schumacherova prodica se zahvaljuje lekarima, medicinskim sestrama i terapeutima u Grenobleu, kao i svima ostalim koji su napravili odličan posao u ovih nekoliko mjeseci”, dodala je glasnogovnornica.
BIOGRAFIJA MICHAELA SCHUMACHERA:
Michael Schumacher najuspješniji je vozač formule 1 svih vremena, tokom karijere osvojio je rekordnih sedam naslova svetskog prvaka, a sa 91 “Grand Prix” pobedom rekorder je i po broju trijumfa u F1.
Rođen je 3. januara 1969. u Huerthu u Zapadnoj Nemačkoj, a već s četiri godine postao je članom lokalnog karting kluba i tako postao najmlađi kartingaš na svetu. Nakon što je 1987. postao europski prvak u kartingu, već je sledeće godine dobio priliku u natjecanjima u formuli Ford i formuli Koenig. Godine 1990. postao je nemački prvak u formuli 3, a tokom 1990. i 1991. godine vozio je trke prototipova za momčad Sauber-Mercedes da bi u augustu 1991. dobio priliku debatovati u formuli 1.
Svoju prvu trku u F1 Schumacher je vozio za momčad Jordan 25. augusta 1991. na legendarnoj stazi u Spa-Francorchampsu, ali je odustao već u prvom krugu. Odmah nakon debija, potpisao je ugovor s momčadi Benettona za koju je vozio do kraja 1995. godine i s kojom je osvojio svoja prva dva naslova svetskog prvaka, 1994. i 1995.









Prvu pobedu u F1 Schumacher je ostvario upravo u Belgiji i to samo godinu dana nakon debija, 30. augusta 1992.
Nakon dve dominantne godine u Benettonu, Schumacher je odlučio preći u Ferrari s kojim je potpisao ugovor na dve godine vredan 60 miliona dolara. Legendarna talijanska momčad nije imala svetskog prvaka još od 1979., te se nadala kako će je upravo Schumacher vratiti na vrh.
To se i dogodilo iako su u Maranellu morali čekati na taj naslov sve do 2000. godine. Nakon što je osvojio svoj treći naslov prvaka, usledila je apsolutna Schumacherova dominacija početkom 21. Veka. Schumacher je u Ferrarijevu bolidu osvojio pet naslova zaredom (2000-2004). Najviše uspeha imao je 2002. kada je pobedio u 11 od 17 održanih trka, a naslov prvaka osigurao je čak šest trka pre kraja.








Nakon što je 2005. godine zauzeo treće, a 2006. godine drugo mjesto u konačnom redosledu vozača, Schumacher je odlučio završiti karijeru. Ipak, nakon tri godine izbivanja, 2010. godine Schumacher se u dobi od 41 godine vratio u formulu 1 kao vozač Mercedesa. Nakon tri sezone tokom kojih nije ostvario niti jednu pobedu, po završetku sezone 2010. odlučio je definitivno završiti karijeru. Posljednji je nastup imao 25. novembra 2010. u trci za VN Brazila u Sao Paulu.
Ukupno je u karijeri odvezao 307 utrka u SP formule 1, a osim 91 pobede, još se 64 puta penjao na pobedničko postolje.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.