субота, 5. август 2017.

ČUDO U OSTROGU O KOJEM SVI PRIČAJU: Devojčica ušla u manastir i… (FOTO)





















Manastir Ostrog, smješten u stijeni na 900 metara nadmorske visine između Nikšića i Podgorice, u Crnoj Gori, samo u toku ljetnih mjeseci: u julu, augustu i septembru, obiđe između 250 i 300.000 vjernika.


I posjetilaca, što ga svrstava u najveće pravoslavno svetište, ne samo na području Balkana, nego i cijele Evrope. Istovremeno, samo na dan svetog Vasilija, koji se svetkuje 12. maja u manastiru se u zavisnosti od vremenskih prilika, i dana, odnosno da li je u toku radne sedmice ili je u pitanju vikend okupi između 10 i 20.000 osoba.

`Bila je u teškom stanju. Davali su joj lijekove samo da ublaže boli, da humanije sačeka taj smrtni čas. Kada je sveštenik čuo za stanje otišao je i pomolio se. Kuma je donijela knjigu sa svjedočanstvima svetog Vasilija, djevojčica je povjerovala i iako nije bila prije ni vjerujuća, zatražila je pomoć. Poslije molitve joj je bilo bolje“, priča otac Sergije.
Kada se ustabilila, navodi, da može da se kreće, došla je u manastir.
“Kada je stavila glavu na grudi svetog Vasilija osjetila je da joj se vratila snaga i da je iscijeljena. Osjećala se kao kada je bila zdrava. Noge su joj ostale kost i koža. Kada su krenuli za Vojvodinu kod Bijelog Polja, naknadno su mi javili, pogledala je noge koje su bile pune mesa, krvi, mišića. Sve se formiralo“, navodi jeromonah.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.