понедељак, 21. август 2017.

20 IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARE DRVENE PALETE za nameštaj u dvorištu ili vrtu





























Postoji bezbroj mogućnosti za korišćenje drvenih paleta pri izradi nameštaja. Već smo vam predstavili 30 ideja za kreativnu upotrebu paleta, a sada nudimo još 20 koje vam mogu koristiti kao inspiracija za razvijanje vlastitih projekata.





































Čvrste drvene palete mogu da nađu svoje mesto i u kuhinji. Ormari, police, trpezarijski stolovi - mogućnosti korišćenja paleta su neograničene. Ali budite oprezni jer drvene palete se nekad hemijski tretiraju. Ne koristite palete ako imaju zelenu ili braon nijansu.



























Drvene palete relativno lako mogu da se nađu i iskoriste za različite namene. Za većinu projekata čak ne morate ni da rasturate palete. Možda su i najpopularniji projekti za izradu različitih stočića za kafu od starih paleta. Nakon šmirglanja i farbanja, palete postaju unikatan deo nameštaja koji može da stoji čak i u sobama sa modernim nameštajem.





















































Ukrasite dvorište ili vrt ovom jeftinom ali interesantnom ljuljaškom napravljenom od drvenih paleta. Ako ljuljašku koristite kao dodatan praktičan detalj na tremu, možete dodati i raznobojne jastuke. Na taj način ćete moći da provodite više vremena napolju i uživati na svežem vazduhu. A ljuljašku možete dizajnirati prema vlastitim potrebama i željama, tako da se uklopi u postojeći dizajn dvorišta ili trema. Ljuljaška može da visi sa plafona na tremu, ili pak sa drveta, ako imate odgovarajuće drvo sa jakom granom.




















































































































































Komplet baštenskog nameštaja takođe može da se napravi od recikliranih drvenih paleta. Naravno, za ovako nešto će vam trebati više komada paleta, od kojih ćete neke morati da rasturite i ponovo preuredite tako da odgovaraju novoj nameni. Bitno je da pre izrade svakog dela najpre napravite skicu i izračunate potrebnu količinu dasaka, kako bi videli da li imate dovoljan broj paleta. A videćete da ovakav nameštaj može relativno brzo da se napravi, pored tester viće vam potreban samo čekić i ekseri. Za završnu obradu možete ofarbati daske u željenoj boji.





















































































Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.